• Beleggen in recreatief vastgoed
  • Luxe vakantiewoningen
  • Volledige of gedeeltelijke verhuur

Op zoek naar een alternatief voor sparen?

U zoekt een alternatief voor sparen omdat u maar weinig renedement van de bank voor uw spaargeld krijgt. Daarom is het de hoogste tijd om een goed alternatief te zoeken voor uw spaargeld. Allereerst moet u zich afvragen of u het geld nodig heeft. Voor bijvoorbeeld dure reparaties aan uw woning, een nieuwe auto of een wereldreis. In dat geval is het beter om te kiezen voor een spaarvorm waarbij u nog wel zelf de beschikking heeft over uw spaargeld of waarbij uw geld niet voor lange tijd vaststaat, zoals een spaardeposito.

 

Alternatief voor sparen

Gemakshalve gaan we er nu vanuit dat u uw geld voor een langere tijd kunt missen en dat het de bedoeling is dat uw spaargeld geld opbrengt. U zou dan kunnen overwegen om te gaan beleggen, maar dan heeft u weinig zekerheid dat u uw ingelegde geld ook weer terug krijgt. Als de aandelenkoers flink onderuitgaat, kan u dat (veel) geld kosten. Wilt u meer zekerheid? Dan is het investeren in een recreatiewoning een prima alternatief voor sparen.

Bij de aankoop van een vakantiewoning investeert u uw (spaar)geld in recreatief vastgoed. Het leuke van een recreatiewoning is dat u deze kunt verhuren. Uiteraard moet de huurder betalen voor het gebruik van de woning en dit zijn voor u de inkomsten uit de verhuur. Deze verhuurinkomsten zijn – na aftrek van de kosten die gemaakt moeten worden voor het onderhoud e.d. van de woning – het rendement op uw investering.

Hoogte van het rendement

De hoogte van het rendement is afhankelijk van enerzijds de kosten en anderzijds de hoogte van de verhuuropbrengsten. Hoe vaker uw vakantiehuis wordt verhuurd, hoe meer geld dit zal opleveren. Bij Marina Resort Leukermeer heeft u de keuze tussen volledig verhuren, deels verhuren of volledig eigen gebruik. Kiest u voor deels verhuren? Dan heeft u nog meer plezier van uw investering. U kunt dan namelijk zelf ook vakantie vieren in uw tweede huis. Bij Marina Resort Leukermeer kunt u direct rendement behalen op uw eigen vakantiewoning en dit jaar al profiteren vanwege de stijgende vraag naar binnenlandse vakanties. Het resort kent momenteel een erg succesvolle periode vanwege:

  1. De unieke ligging;
  2. De kwaliteit van bouwen;
  3. Duurzaamheid;
  4. Hoogwaardige faciliteiten zoals het gloednieuwe restaurant;

Vanwege de grote vraag naar groepswoningen bieden wij voor de eerste drie jaar zelf een gegarandeerd rendement van 4,5% op de 12- en 20-persoons woningen. Ook is er al een start gemaakt met de laatste 8 woningen aan het water. Van deze 8 watervilla’s zijn er reeds 2 verkocht, maak dus snel een afspraak voor uw droomhuis aan het water.

Investeren versus banksparen

Banksparen of investeren in recreatief vastgoed, wat is wijsheid? In beide gevallen ligt uw geld vast. In het geval van investeren in vastgoed zit het vast in stenen. Bij banksparen staat uw geld vast op een rekening bij een bank. De opbrengst van uw geld is bij banksparen afhankelijk van de rente. Deze kan tussentijds veranderen. Bij investeren in recreatief vastgoed is de opbrengst afhankelijk van de verhuurinkomsten. Daarnaast moet u ook geld reserveren voor het onderhoud van de woning, u maakt ook kosten. Daar staat tegenover dat u een eigen plek heeft om een vakantie of lang weekend door te brengen. Een recreatiewoning kunt u – als u uw geld weer nodig mocht hebben – altijd weer verkopen. Een bankspaarrekening is tussentijds wel opzegbaar, maar dat kost u altijd geld in de vorm van inkomstenbelasting en revisierente die u moet betalen.

Heeft u interesse in het kopen van een recreatiewoning als alternatief voor sparen? Marina Resort Leukermeer heeft diverse woningen te koop. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer +31654697271.

Geeft u de voorkeur aan een persoonlijk gesprek, dan kunt u een bezichtiging inplannen. Onze verkoper maakt graag tijd voor u om uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden door te nemen.

Bekijk ons aanbod

Veelgestelde vragen

Welk rendement kan ik verwachten als ik investeer in een vakantiewoning?

Als u investeert in een vakantiehuis als alternatief voor sparen bij Marina Resort Leukermeer is uw rendement afhankelijk van de verhuuropbrengsten. Hierbij geven wij u een transparant en duidelijk inzicht in de verwachte verhuuropbrengsten.

Welke alternatieven voor sparen heeft Marina Resort Leukermeer?

Bij Marina Resort Leukermeer is het mogelijk om te investeren in recreatief vastgoed op een prachtige locatie in Noord-Limburg. Het resort heeft een uitgebreid aanbod met 34 appartementen en 148 recreatiewoningen.

Op welke manier kan ik de woning verhuren?

Een vakantiewoning kopen als alternatief voor sparen kan bij Marina Resort Leukermeer op twee manieren. U kunt kiezen voor volledige of gedeeltelijke verhuur. De professionele verhuurorganisatie zal u volledig ontzorgen. Zij regelen de boekingen, innen de huurinkomsten, zorgen voor de schoonmaak en vervangen het klein inventaris