• Waardevaste investering
  • Rendement door verhuur
  • Unieke locatie in Limburg

Rendement op een vakantiewoning

U bent van plan een vakantiehuis te kopen op Marina Resort Leukermeer, met als doel deze te gaan verhuren en u bent benieuwd naar het rendement. Voor alle woningen geldt dat er bij de aankoop geen vast of gegarandeerd rendement op een vakantiewoning wordt afgegeven. Aan de hand van verschillende verhuuropbrengsten is er een prognose waar te nemen van het te verwachten rendement. U kunt dus wel degelijk een goed rendement op uw vakantiehuis ontvangen, alleen niet gegarandeerd of vast. Waarom dat zo is, leggen we u op deze pagina uit.

Bekijk de vakantiehuizen
 

Vakantiehuis en het rendement

Als u investeert in een vakantiewoning, dan doet u dat met de bedoeling er geld mee te verdienen. Het geld dat verdiend wordt, noemen we rendement. Let wel, het gaat om het geld dat verdiend wordt, dus NA aftrek van de kosten. Bij kosten van een recreatiewoning kunt u denken aan de afdracht aan de verhuurorganisatie, de parkbijdrage, de kosten voor verzekeringen, zoals opstal- en glasverzekering, maar ook eventueel de kosten voor de financiering van de aankoop. Tegenover deze kosten staan de verhuuropbrengsten. Dat zijn de opbrengsten die voortkomen uit de huur die wordt betaald voor het gebruik van de woning. Het verschil tussen de opbrengsten en de kosten is uit te drukken in een percentage van de investering: het rendement.

Een rekenvoorbeeld van rendement bij een recreatiewoning: 

 Investering in de woning  € 100.000,-
 Kosten op jaarbasis  € 9.000,- 
 Opbrengsten op jaarbasis  € 15.000,-
 Verschil  € 6.000,-
 Rendement

 6%

Let op: dit is slechts een rekenvoorbeeld waaraan geen enkel recht kan worden ontleend.

Vakantiewoning met gegarandeerd rendement

Bij het kopen van een vakantiewoning met een gegarandeerd rendement krijgt u dus de garantie dat de verhuur van uw woning elk jaar een vast bedrag oplevert. U heeft het misschien wel eens ergens gezien “gegarandeerd rendement van 6% op uw recreatiewoning”. Maar wat houdt dit precies in en wat zijn de voor- en nadelen? Wij zetten het voor u op een rijtje als u wilt gaan beleggen in vastgoed. Een rendement van 6% klinkt enorm aantrekkelijk, zeker met de lage spaarrente die momenteel geldt. Houdt u er echter wel rekening mee, dat er diverse addertjes onder het gras kunnen zitten. Hieronder een paar toelichtingen, klik op de plusjes voor meer tekst.

Uw woning moet het gehele jaar beschikbaar zijn voor de verhuur, u kunt er dus zelf geen gebruik van maken.

Op veel vakantieparken heeft u de mogelijkheid om uw woning zelf te gebruiken, volledig te verhuren of een combinatie te maken van eigen gebruik en verhuur. Bij een rendementsgarantie wil de partij die de garantie geeft, zo min mogelijk risico lopen dat hij er geld op toe moet leggen. Uw vakantiehuis moet dus het gehele jaar beschikbaar zijn, zodat er zo vaak mogelijk verhuurd kan worden.

De rendementsgarantie is altijd maar voor een beperkt aantal jaren. Hoe hoger het percentage, hoe korter de periode waarover de garantie wordt gegeven.

De garantie is vaak voor een periode van 3 of 5 jaar. Wat het rendement wordt na deze periode, is vooraf niet bekend. Houdt u er rekening mee dat wanneer er nog woningen met rendementsgarantie verkocht worden op het vakantiepark, deze woningen voorrang krijgen en uw woning (waarvan de garantie verstreken is) pas als laatste wordt verhuurd. Dit kan een ernstige terugval in uw rendement betekenen.

Uw woning moet in die korte tijd zoveel mogelijk geld opleveren en zal door de zeer hoge bezettingsgraad eerder last hebben van slijtage van het interieur.

Hoe vaker iets in gebruik is, hoe meer het slijt. Dat geldt voor vrijwel alles in deze wereld. Een recreatiewoning die 365 dagen per jaar gebruikt wordt, slijt dus ook meer dan een woning die minder intensief gebruikt wordt. Deze extra slijtage zal ervoor zorgen dat uw interieurpakket eerder aan vervanging toe is wat ten koste gaat van uw opbrengsten en dus uw rendement. Een hogere bezetting levert u niet meer rendement op.

Vraag de brochure aan
 

Vakantiehuis met rendementsgarantie

Het kopen van een vakantiehuis met een rendementsgarantie lijkt daarom leuker dan het in werkelijkheid is. Investeren in een vakantiehuis met de bedoeling te verhuren en zo rendement te maken op uw investering, is een prima idee. Belangrijk is daarbij wel dat u reële verwachtingen heeft van het te maken rendement. Goede informatie en inzicht in de vaste kosten zijn daarbij van wezenlijk belang.

Marina Resort Leukermeer is een unieke en zeer geliefde locatie waar ook nu al vele watersportliefhebbers hun vakantie doorbrengen. De vraag naar accommodaties voor korte of langere vakanties is erg groot en wordt alleen maar groter. De grote verscheidenheid aan typen woningen - van 2-persoons tot 20-persoons - maakt dat zowel echtparen als grote gezinnen of families hun weg zullen weten te vinden naar Marina Resort Leukermeer. De verhuurbaarheid van de vakantiehuizen is daardoor groot en daarmee ook het te verwachten rendement.

Rendementsprognose

Voor Marina Resort Leukermeer is er dus geen vast rendement of rendementsgarantie, maar wel een transparant en duidelijk inzicht in de verhuuropbrengsten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het investeren in een recreatiewoning op Marina Resort Leukermeer? Maak dan een afspraak met onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de diverse mogelijkheden en kunnen u begeleiden bij het aankoopproces.

Neem contact met ons op

Bekijk ons aanbod

12 Objecten