• Duurzaamheid centraal
  • Gasloze installatie
  • 100% groene stroom

Marina Resort Leukermeer is voor Duurzaamheid

Het ontwerpteam heeft al bij de eerste potloodstrepen de duurzame gedachte meegenomen. De woningen en appartementen zijn efficiënt ontworpen en er is goed gekeken naar de oriëntatie. De opbouw van de woningen is duurzaam van opzet, heeft een lange levensduur en er is gebruik gemaakt van herbruikbare materialen. De recreatiewoningen en de appartementen zijn grotendeels bekleed met een houten gevelbekleding. Het hout van de gevelbekleding is afkomstig van een snelgroeiende houtsoort uit de Europese bossen en heeft een FSC en/of PEFC certificering. De afwerking zorgt ervoor dat de levensduur van het hout wordt verlengd. De houten gevelbekleding is geplaatst boven een stenen plint, om kwetsbare aansluitingen op het maaiveld te vermijden. Alle toegepaste materialen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk.

Onze recreatiewoningen zijn energiezuiniger dan de wet- en regelgeving in Nederland voorschrijft. Dit komt door een uitstekende isolatie, energiezuinige, gasloze installatie en gebruik van 100% groene stroom.

Sfeerimpressie van Marina Resort Leukermeer

Duurzaamheid en het Energieprestatiecoëfficiënt (EPC)

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een huis is bepalend voor het woninggebonden energieverbruik: de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. Hoe lager de EPC, hoe minder energie u verbruikt en hoe duurzamer uw woning is.

In Jip en Janneke taal: hoe beter de woning met betrekking tot isolatie, ventilatie en installatie is gebouwd, hoe minder energie er nodig is om de woning comfortabel warm te houden. De hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen/koelen en tapwater te verwarmen wordt gewogen en uitgedrukt in een EPC cijfer. Als men in Nederland een nieuwe woning wil bouwen moet deze aan een EPC eis van 0,4 voldoen. Om dit te realiseren is een goede isolatie van belang, maar ook de keuze voor de warmtebron. Hoe energiezuiniger het verwarmingstoestel (bijvoorbeeld een warmtepomp), hoe beter dit is om aan het EPC cijfer te komen.

Een duurzame investering in een vakantiewoning

U koopt niet alleen een waardevaste investering waar u naast het behalen van een mooi rendement ook zelf plezier kunt beleven. U koopt ook een vakantiewoning die comfortabel en energiezuinig is.

Bekijk ons aanbod

13 objecten

Lees ook onze blog: