Investeren in een duurzame vakantiewoning

Vakantie vieren zonder schuldgevoel, spreekt u dat ook aan? Dan is het verstandig om te investeren in een vakantiewoning die oog heeft voor duurzaamheid. Dit brengt niet alleen maatschappelijk rendement met zich mee, maar ook financieel gewin. Bovendien geniet u in volle glorie van uw eigen vakantiehuis in een prachtig stukje Nederland. Benieuwd geworden op welke manier een duurzame vakantiewoning voor u en de maatschappij winst oplevert? Lees dan even verder, want in dit blog vertellen we er alles over. 

Het toenemende belang van duurzame vakantiewoningen

Het is vast geen verrassing dat op vakantie gaan belastend is voor het milieu. Door te beleggen in een duurzame vakantiewoning zorgt u ervoor dat uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Ook beperkt u de impact op het milieu. Dat het steeds belangrijker wordt te verblijven in een duurzaam vakantiehuis blijkt wel uit onderzoek van Booking.com waarin wordt gesteld dat 40% van de Nederlandse reizigers hier rekening mee houdt bij het boeken. De verwachting is bovendien dat duurzaam toerisme een steeds grotere rol zal gaan spelen bij het boeken van een vakantie. 

Duurzaam investeren

De rol van duurzaamheid op Marina Resort Leukermeer

Marina Resort Leukermeer is een resort dat oog heeft voor duurzaamheid én voor u als gast. Op dit resort zijn alle woningen en appartementen zo efficiënt mogelijk ontworpen, waardoor ze een langere levensduur hebben. Ook vindt u in de woningen materialen die recyclebaar zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Indien u kiest om te investeren in recreatief vastgoed bij Marina Resort Leukermeer, weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Doordat de woningen zuiniger zijn dan zou moeten volgens de Nederlandse wet- en regelgeving, bespaart u niet alleen een hoop geld, maar draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. 

Een duurzame vakantie in uw eigen vakantiewoning

Kiest u voor de aanschaf van een vakantiewoning? Dan weet u zeker dat uw investering een verstandige zet is. Zo kunt u de woningen voor eigen gebruik aanschaffen, maar is het ook mogelijk om de woning (gedeeltelijk) te verhuren. In het geval van verhuur kan een duurzame woning aantrekkelijk zijn voor toeristen die het milieu ook belangrijk vinden en hier verstandig mee om willen gaan. Dit zorgt ook weer voor meer interesse van huurders.

Duurzame vakantiewoningen

Transparante verhuuropbrengsten

Uw vakantiehuis op Marina Resort Leukermeer verhuren aan gasten die een duurzame vakantie willen vieren? Dan vraagt u zich vast af wat het rendement hiervan zal zijn. Voor alle huizen op het park geldt dat er bij de aanschaf geen vast rendement wordt gegeven. Wel kunt u een schatting maken aan de hand van verschillende verhuuropbrengsten en inzicht krijgen in de verdiensten van de verhuur. Op deze manier komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en weet u precies waarin u investeert. 

Wilt u in de toekomst ook een duurzame vakantie vieren in uw eigen vakantiehuis of dit met rendement verhuren? Neem dan contact op of stuur een Whatsapp bericht voor een adviesgesprek waarin we de mogelijkheden bespreken. 

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: