Ontwikkelingen in de recreatiemarkt die zorgen voor een waardevaste investering

De recreatiemarkt is booming! Steeds meer (particuliere) beleggers zijn op zoek naar een vakantiewoning in de vorm van een tweede huis of als investering voor de verhuur met het oog op een aantrekkelijk rendement. Maar waarom is er zoveel vraag en kopen investeerders een vakantiewoning als een alternatief voor sparen? In deze blog vertellen wij u welke vier ontwikkelingen er zijn in de recreatiemarkt.

Veilig vakantie vieren in Nederland

Vakantieparken zoals Leukermeer Vakantie & Resort hebben alles in zich om ook onder de corona-maatregelen te kunnen functioneren en bezoekers toch een fijne vakantie te bieden. Door de ruime kavels van een vakantiewoning is er geen nauw contact met andere gasten. Daarnaast biedt de horeca op het park een afhaalservice en is de supermarkt ook gewoon open. Dit maakt dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land.

 
Marina Resort Leukermeer

Mensen kiezen voor vrijheid en ruimte

Veel mensen hebben de behoefte om er even tussenuit te kunnen. De combinatie van het thuiswerken en de lockdowns geven mensen het gevoel dat ze zich thuis opgesloten voelen. Ze verlangen om de kostbare vrije tijd op een andere plek door te brengen. Dit was ook terug te zien tijdens de voorjaarsvakantie in februari 2021. Vele vakantieparken in Nederland waren volgeboekt, terwijl dat niet gebruikelijk is in deze periode. De garantie van een vakantie in eigen land was en is namelijk voor veel Nederlanders bepalend.

Workation steeds populairder

Naast vakantie vieren biedt een vakantiepark ook de mogelijkheid om te werken in een andere omgeving. Vanwege het vele thuiswerken groeit de populariteit van een workation. Werken in een andere omgeving dan de keukentafel (buiten de vakanties, wel te verstaan). Er wordt dan gewoon gewerkt en de kinderen volgen de lessen online. Veel gezinnen zien het als een mogelijkheid om nieuwe energie op te doen en wat afwisseling van omgeving te hebben.

 
Marina Resort Leukermeer

Bezoekers kiezen voor duurzame en luxe vakantiewoningen

Zoals eerder aangegeven gaan vele Nederlanders in eigen land op vakantie. Dit zien we ook terug in de cijfers van de Rabobank. In 2020 kwamen meer dan 80% van de bezoekers van de Nederlandse vakantieparken uit eigen land. Daarnaast kwam naar voren dat luxe en duurzaamheid een grote rol speelt in de keuze voor een vakantiepark. Enerzijds heeft de duurzaamheid te maken met steeds strenger wordende regels. Anderzijds verwacht de vakantieganger ook meer op het gebied van 'goed voor het milieu'. En dit heeft met onder andere de bouw en techniek van de vakantiehuizen te maken. Daarom zijn tegenwoordig luxe vakantieresorts enorm populair onder binnenlandse toeristen. 

Meer informatie ontvangen

Bent u na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar de investeringsmogelijkheden bij Marina Resort Leukermeer? Neem contact op met de adviseurs van Marina Resort Leukermeer voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan voor u klaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: