Waar moet u op letten bij het kopen en verhuren van een vakantiewoning?

Investeren in recreatief vastgoed is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen en blijft toenemen. Misschien bent u dit ook aan het overwegen? Maar u wilt wel zeker weten dat de investering rendabel is en de gewenste verhuuropbrengsten opleveren. Daarom is het van belang om goed te kijken naar de voorwaarden die vakantiegangers hebben bij een vakantie. Door in te spelen op de eisen van de vakantieganger zorgt u voor een aantrekkelijke vakantiewoning. Het gevolg; een hogere bezetting en dus een hoger rendement. In deze blog vertellen wij meer over belangrijke overwegingen die u moet maken bij de aankoop van een woning.

Locatie is key

De locatie is misschien wel de belangrijke overweging die u moet maken bij het kopen van een vakantiewoning. Een aanzienlijk deel van uw potentiële gasten zullen Nederlandse en Duitse vakantiegangers zijn wanneer u investeert in een vakantiewoning in Nederland. Dit zien we ook terug in de cijfers van het CBS. In 2020 gingen Nederlanders 2,9 miljoen keer op vakantie in Gelderland en op plek 2 staat Limburg met bijna 2 miljoen vakanties. Een vakantiewoning bij Marina Resort Leukermeer sluit hier goed op aan. Het resort bevindt zich in Noord-Limburg en binnen een half uur bent u in Gelderland. Door de directe ligging aan het Leukermeer is dit dé locatie voor water(sport)liefhebbers.

Marina Resort Leukermeer

Investeer in een luxe en comfort

Veel vakantiegangers hechten steeds meer waarde aan vakantiehuizen in het topsegment. Dat wil zeggen dat ze graag meer betalen voor een vakantie op een mooi plek met luxe faciliteiten. De toenemende vraag naar luxe vakanties in het topsegment ziet Marina Resort Leukermeer ook. Met de luxe woningen en appartementen op het resort speelt Marina Resort Leukermeer in op de groeiende vraag naar luxe vakanties. Een uitgelezen kans voor particuliere of zakelijke beleggers die een waardevaste investering zoeken.

Directe ligging aan het Leukermeer

Let goed op de bouwkwaliteit

Wanneer u investeert in een vakantiewoning is het belangrijk om te kijken naar de bouwkwaliteit. Een goedkopere vakantiewoning kan in eerste instantie aantrekkelijk zijn, maar na een aantal jaren neemt het onderhoud en dus de kosten exponentieel toe. Dit komt door het gebruik van kwalitatief mindere bouwmaterialen. Bij Marina Resort Leukermeer hoeft u zich geen zorgen te maken over de bouwkwaliteit. De vakantiewoningen zijn namelijk volwaardige woningen. Al bij de eerste ontwerpen is een duurzame gedachte meegenomen. Bij het bouwen van de woningen wordt gebruik gemaakt van herbruikbare duurzame materialen. De vakantiewoningen zijn ook energiezuiniger dan de wet- en regelgeving in Nederland voorschrijft. Dit komt door een uitstekende isolatie, energiezuinige, gasloze installatie en gebruik van 100% groene stroom.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wanneer u wilt investeren in een vakantiewoning is het dus belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Is het park of de vakantiewoning gelegen in een populair vakantiegebied, zijn er genoeg faciliteiten in de woning en wat is de bouwkwaliteit. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Marina Resort Leukermeer? Neem dan contact op met onze adviseur of vraag een brochure aan.

 
 
 

Bekijk ook onze andere blogs: