Must-visit: deze 7 leuke steden nabij Marina Resort Leukermeer

Binnenkort kunt u voor volgend jaar al boeken. Dan weet u dat u een vakantie vol ontspanning tegemoet gaat, wat een vooruitzicht! Vakantiepark Leukermeer is een van de meest geliefde vakantieparken in eigen land en dit zal zeker ook straks gelden voor Marina Resort Leukermeer. Dankzij de vele parkfaciliteiten en de ligging in het bruisende Limburg kunt u hier van alles beleven. Ideaal om ontspanning af te wisselen met een bezoek aan een aantal leuke steden in de omgeving van Limburg. Strijk neer in Nijmegen, bewonder Venlo en snuif cultuur in Mönchengladbach, Duitsland. U zult ongetwijfeld uw hart verliezen aan deze veelzijdige omgeving en overwegen om een tweede huis te kopen in het altijd gezellige Limburg. Benieuwd welke leuke steden er in de omgeving van Limburg te vinden zijn en wat hier te doen is? Lees dan verder.

Nijmegen

Op nog geen vijftig kilometer van Marina Resort Leukermeer vindt u Nijmegen. Dé stad van de wandelvierdaagse, maar wist u dat de stad nog veel meer te bieden heeft? Zo kunt u hier uitstekend winkelen in de Lange- en Stikke Hezelstraat, ontspannen in het Kronenburgerpark of een fijne wandeling maken langs de Waal. De stad is vele restaurants en barren rijk, dus als u aan het einde van de middag trek heeft gekregen, kunt u hier uitstekend dineren en borrelen. De vele gezichten van de stad zullen u ongetwijfeld gaan verrassen.

Nijmegen

Venray

Venray staat ook wel bekend als het kloppende hart van Limburg. Deze pittoreske stad heeft alles in huis om u een dag te vermaken. De bruisende sfeer in combinatie met het typisch dorpse karakter laten u genieten van een prettige dag. Venray ligt op slechts 17 km van Marina Resort Leukermeer en u staat dus binnen no-time midden in de stad. De verschillende kloosters, kerken en kapellen zijn absoluut een bezoek waard. Wat u zeker niet mag missen? De 15e eeuwse Sint-Petrus’ Bandenkerk en het Oude Raadhuis.

Roermond

Roermond mag ook zeker niet ontbreken in het lijstje van leuke steden. Hoewel u bij Roermond wellicht direct denkt aan het shopcentrum van het zuiden, Designer Outlet Roermond. Het outlet center is namelijk in 18 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste outlet van Europa. Maar er is nog veel meer dat deze stad bijzonder maakt. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en het historisch centrum bezit vele monumenten en gebouwen. Zo zijn de vier weekmarkten een unieke ervaring om mee te maken, net als de historische stadswandeling. In nog geen vier uur tijd ziet u al het culturele en monumentale erfgoed van de stad. Dat wilt u echt niet missen! Bovendien is de Sunset Lounge Beachclub Roermond een echte aanrader voor wie wil genieten van het bourgondische leven. Vanaf dit strandpaviljoen geniet u van een panoramisch uitzicht over de Maasplassen en een heerlijke borrel. En dat op 55 kilometer van Marina Resort Leukermeer!

Venlo

Het echte Limburgse leven ontdekken op 30 kilometer van Marina Resort Leukermeer? Dat doet u in Venlo. Dankzij het warme karakter van deze stad voelt u zich tijdens een bezoek direct welkom. De stad telt vele musea en attracties, maar ook voor echte bourgondiërs is deze stad een aanrader. Voor het ultieme vakantiegevoel gaat u langs in de SPAWellness Lomm, waar u zich volledig kunt ontspannen. Wilt u de eeuwenoude Limburgse volkstradities bewonderen? Neem dan een kijkje in het Schutterijmuseum. U kijkt uw ogen uit tijdens een dagje Venlo.

Venlo

Kevelaer, Duitsland

Op slechts 25 minuten rijden van Marina Resort Leukermeer bevindt zich de bedevaartsplaats Kevelaer. Het pittoreske plaatsje wordt met name in de Marinamaand mei druk bezocht door pelgrims uit Nederland en Duitsland. Tijdens een bezoek aan de bedevaartsplaats is het Niederrheinisches Museum für Volkskunde und Kulturgeschichte een aanrader. In het museum komt u meer te weten over de geschiedenis van Kevelaer als bedevaartplaats.

Goch, Duitsland

Graag genieten van de natuur en toch een stad bezoeken, dan is het stadje Goch een leuke bestemming. Na een half uur rijden bent u in het stadje met in het centrum een aantal mooie bezienswaardigheden. Zoals de Susmühle, de Steintor en een fraai patriciërshuis uit 1550. Daarnaast is er vlakbij een prachtig recreatiegebied Reichswald en het wandelpad de Nierswanderweg. Het wandelpad loopt langs het riviertje de Nier.

Mönchengladbach, Duitsland

We sluiten de lijst af met een stad die u blijft verbazen: Mönchengladbach. U arriveert in deze stad na een ruime 60 kilometer rijden. Wat u hier zoal kunt verwachten? Interessante sportevenementen, cultuur die uw interesse direct weet te wekken en omvangrijke gebieden voor recreatie. Tijdens een dag in Mönchengladbach valt u van de ene verbazing in de andere. In combinatie met de nodige ontspanning wordt dit een ervaring om nooit te vergeten.

Mönchengladbach

Marina Resort Leukermeer als ideale uitvalsbasis

Na een vakantie op Marina Resort Leukermeer en diverse stedentrips rijker weet u het zeker: u wilt een vakantiehuis kopen in Limburg! Want het bruisende leven in de omliggende steden combineren met rust en ruimte? Dat doet u natuurlijk bij Marina Resort Leukermeer. Hier geniet u van luxe en duurzame vakantievilla's of appartementen op een prachtige locatie. Deze ligging is interessant voor uzelf, maar ook voor toeristen als u de woning wilt verhuren. Bij Marina Resort Leukermeer zijn er namelijk diverse verkoopmogelijkheden. Zo kunt u een woning voor eigen gebruik aanschaffen, of voor (gedeeltelijke) verhuur. Bovendien kunt u onbeperkt gebruik maken van faciliteiten op het naastgelegen Vakantiepark Leukermeer. Vervelen is dus onmogelijk bij Marina Resort Leukermeer.

Marina Resort Leukermeer
 

Krijgt u al zin in een weekendje weg of een fijne midweek in Nederland? Of wilt u een vakantiehuis kopen in Nederland? Neem dan contact op met Marina Resort Leukermeer en ontdek de mogelijkheden. 

 
 
 

Bekijk ook onze andere blogs ↓