De financiering van een vakantiewoning

Heeft u dé vakantiewoning van uw dromen gevonden? Dan is het belangrijk om te weten hoe u deze kunt financieren. Voor de financiering van een vakantiewoning in Nederland zijn er namelijk meerdere mogelijkheden. Dus ook als u niet genoeg spaargeld op de bank heeft staan om de vakantiewoning volledig te financieren kunt u nog steeds een vakantiewoning kopen. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij.

Recreatiehypotheek

Niet alleen voor een woonhuis, of eerste woning, kunt u een hypotheek afsluiten. Ook voor een vakantiewoning, of tweede woning, is dit mogelijk. Wel zijn er enkele belangrijke verschillen ten opzichte van een hypotheek voor een eerste woning. Zo zijn er slechts enkele hypotheekverstrekkers die dit type hypotheek aanbieden. Bovendien is het goed om te weten dat de hypotheekrente niet aftrekbaar is. Ook biedt een recreatiehypotheek in de meeste gevallen geen volledige financiering voor de woning. U zult dus nog gedeeltelijk met eigen geld de woning moeten financieren. 

Verhogen hypotheek met overwaarde

Een tweede mogelijkheid is om de eventuele overwaarde op uw eerste woning in te zetten voor de financiering. Door uw hypotheek te verhogen op basis van de overwaarde komt er vermogen vrij welke u kunt investeren in een vakantiewoning. Ook is het in bepaalde gevallen mogelijk een combinatie te maken tussen een recreatiehypotheek en het inzetten van uw overwaarde.

Financiering vakantiewoning

Persoonlijke lening

Bij verschillende kredietverstrekkers kunt u een zogenaamde persoonlijke lening afsluiten. Hoeveel u kunt lenen is verschillend per verstrekker én afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U sluit een persoonlijke lening af tegen een vaste rente en een vaste looptijd. Vaak is de looptijd van een persoonlijke lening relatief kort, waardoor u hogere maandlasten heeft dan bij andere financieringsvormen.

Lening vanuit eigen onderneming

Deze vorm van financiering is mogelijk in het geval u een eigen vennootschap heeft. U leent dan geld uit uw eigen vennootschap aan uzelf als privépersoon. Laat u vantevoren wel goed voorlichten over de fiscale aspecten van deze lening.

Advies & meer informatie

Bij de aankoop van een eigen vakantiewoning komen veel fiscale aspecten kijken. Daarom is het altijd belangrijk om advies in te winnen van een financieel adviseur. Hij of zij kan voor uw persoonlijke situatie de beste vorm van financiering bepalen. 

Wilt u meer informatie over een vakantiewoning kopen bij Marina Resort Leukermeer? Neem contact op voor het maken van een afspraak op locatie of vraag vrijblijvend onze brochure aan. 

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: