Voordelen vakantiewoning kopen

Droomt u ook van een eigen vakantiehuis? Een eigen plek in een prachtige omgeving waar u alle tijd kunt doorbrengen samen met uw geliefden. Een ideale uitvalsbasis als u er even tussenuit wilt én tegelijkertijd een interessante investering wanneer u uw vakantiewoning besluit te verhuren. Er zijn genoeg mooie plaatsen op de wereld voor een vakantiewoning, maar er gaat niets boven een vakantiehuis kopen in Nederland. Zo geniet u dicht bij huis van het ultieme vakantiegevoel. Benieuwd geworden naar de andere voordelen van een vakantiewoning kopen? Lees dan snel verder. 

Vakantiehuis kopen Nederland

Voordeel 1 - Altijd beschikbaar: op vakantie wanneer u maar wilt

Stelt u zich voor: op vakantie gaan zodra u daar tijd voor en zin in hebt. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Uw vakantiewoning is altijd gereed om te betreden en bovendien bent u niet gebonden aan vaste in- en uitchecktijden. Zo kunt u op ieder moment de spullen pakken en koers zetten richting uw vakantiehuis. 

Voordeel 2 - Zekerheid over de vakantiebestemming

Een ander voordeel van een vakantiehuis kopen is dat u nooit voor verrassingen komt te staan en weet waar u terecht komt. U hoeft slechts enkele uren te rijden om op uw favoriete vakantiebestemming te arriveren. Ook bent u binnen de kortste keren bekend met de omgeving, waardoor u de beste restaurants, gezelligste cafés en de mooiste gebieden op uw duimpje kent. Ideaal wanneer u een middag of avond vol plezier wilt beleven. 

Voordeel 3 - Prima investering van spaargeld

Investeren in een vakantiehuis is het beste alternatief voor sparen. Vroeger was het winstgevend om uw vermogen onder te brengen bij de bank, aangezien u in ruil hiervoor een aanzienlijk rentepercentage mocht ontvangen. Tegenwoordig levert dit op de bank nauwelijks iets op. Daarom kan het lonen om te investeren in een vakantiehuis waar u op de lange termijn aan kunt verdienen. Zo behouden de meeste vakantiehuizen hun waarde, waardoor u een slimme investering doet.

Alternatief voor sparen

Voordeel 4 - Interessant rendement bij verhuur woning

Indien u ervoor kiest om de woning bij afwezigheid te verhuren, kan dit een interessant rendement opleveren. Daarnaast kunt u zelf kiezen op welk moment u de woning verhuurt, zodat u altijd kunt beslissen wanneer u vakantie komt vieren en wanneer de vakantiewoning beschikbaar is voor anderen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw vakantiewoning volledig te verhuren. U ontvangt de huurinkomsten: een interessante investering!

Voordeel 5 - Met de tijd kan de investering meer waard worden

Investeren in een vakantiehuis is altijd een goed idee, aangezien de gedane investering zich laat uitbetalen naarmate de tijd vordert. Zodra de vakantiewoning overbodig is geworden, kunt u besluiten om deze te verkopen. Indien de woning goed onderhouden is, kunt u eenvoudig winst maken, waardoor u een leuk zakcentje kunt bijverdienen voor uw oude dag.

Verkoopaanbod

Een vakantiewoning op Marina Resort Leukermeer

Ook waardevast investeren en een vakantiewoning aanschaffen? Dan bent u bij Marina Resort Leukermeer aan het juiste adres. Hier kunt u een luxe recreatiewoning kopen in Limburg, die dankzij de unieke ligging aan het Leukermeer de perfecte vakantiebestemming is. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor toeristen. Wat natuurlijk weer interessant is wanneer u besluit uw vakantiewoning te verhuren. 

De vakantievilla’s en appartementen van Marina Resort Leukermeer zijn van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam gebouwd. De woningen worden inclusief grond opgeleverd. Een ander voordeel is dat u te allen tijde gebruik kunt maken van de vele faciliteiten, zoals de jachthaven, stranden en zwembaden. Kopen kan zowel voor eigen gebruik als voor (gedeeltelijke) verhuur, waarbij een professionele verhuurorganisatie kan bemiddelen en u volledig kan ontzorgen. 

Bent u ook enthousiast geworden van de vele voordelen die een recreatiewoning kopen met zich meebrengt? 

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: