Stijging van de hypotheekrente

Het zal u niet ontgaan zijn, de hypotheekrente maakt de afgelopen weken een flinke stijging door. Na een jarenlange daling is deze sinds 2008 niet meer zo snel gestegen. De verklaring hiervoor is onder andere te herleiden naar het herstel van de economie en de hoge inflatie. Hoewel de hypotheekrente op dit moment relatief nog meevalt, gemiddeld zo rond de 2%, is de verwachting dat deze de komende jaren wel verder gaat stijgen. En dit kan gevolgen hebben als u een tweede woning wilt kopen. 

Gevolgen van een hogere hypotheekrente

Heel simpel gezegd: een hogere hypotheekrente betekent een duurdere hypotheek als u een (tweede) woning wilt kopen. Overweegt u om te investeren in een vakantiewoning? Dan kunt u nu nog profiteren van de, vanuit historisch oogpunt, lage hypotheekrente voordat deze verder stijgt. Natuurlijk is het niet zeker dat de hypotheekrente nog verder gaat stijgen, maar dit ligt wel in de lijn der verwachtingen.

 
Gevolgen stijging hypotheekrente

Het hefboomeffect

Nu de rente nog laag staat is het zogenaamde 'hefboomeffect' een interessante optie om meer rendement te behalen met uw investering. Zoals een hefboom werkt, kunt u met een relatief kleine investering een hoog rendement behalen. Dit is niet alleen interessant voor grote investeerders, maar ook voor de gewone consument. Een aantal belangrijke punten van het hefboomeffect:

  • Voor iedereen toegankelijk;
  • Behaal een hoog rendement met een kleine investering;
  • Alleen mogelijk als het rendement van de opbrengst hoger is dan de rente over het geleende geld;
  • De inbreng van eigen geld hoeft niet gelijk te zijn aan de waarde van het vastgoed.
 
Hefboomeffect

Nu is de tijd om te investeren

Zoals hierboven beschreven zijn er twee redenen om nú te investeren in een vakantiewoning. Zo is de hypotheekrente, ondanks de recente stijgingen, nog steeds historisch laag en gaat deze in de toekomst wellicht verder stijgen. Ten tweede kunt u, dankzij deze lage rente, gebruik maken van het hefboomeffect. Het is zeer aan te raden, als u wilt investeren in vastgoed, altijd advies in te winnen van een financieel adviseur. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over investeren bij Marina Resort Leukermeer? Op deze unieke locatie heeft u de mogelijkheid een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik, voor de verhuur of een combinatie van beide. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken. Onze adviseurs vertellen u graag meer.

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: