Negatieve spaarrentes: dé reden om te investeren in een vakantiewoning

De spaarrentes bij ING, RABO, SNS en andere banken dalen en daarmee rijst de vraag bij steeds meer spaarders of zij er wel verstandig aan doen om hun geld onder te brengen bij de bank. Natuurlijk is het een prettig idee om een appeltje voor de dorst te hebben, maar als u over meer geld beschikt dan voor een buffer is vereist kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar alternatieven. Eén daarvan is het investeren in een vakantiewoning. In deze blog vertellen wij u waarom u zou moeten overwegen om uw spaarreserves in stenen te steken.

Vakantiewoning goed alternatief voor sparen

Als u niet wenst te betalen voor (het) sparen en de zekerheid wilt hebben dat u uw geïnvesteerde geld ook rendeert, is een vakantiewoning een goed alternatief voor sparen. Het fijne van een recreatiewoning is dat u hier regelmatig vakantie kunt vieren en de woning de rest van de tijd kunt verhuren. Dat betekent dat uw verdiensten afhangen van de verhuurinkomsten. Mocht u uw spaargeld weer ergens anders voor willen gebruiken, dan kunt u altijd besluiten om de recreatiewoning te verkopen.

 
Alternatief voor sparen

Een waardevaste investering met aantrekkelijk rendement

De aanschaf van een recreatiewoning heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. De verwachting is dat deze trend ook in de komende jaren zal blijven. Niet verwonderlijk, want naast het feit dat het leuk is om eigenaar te zijn van een extra woning, is het ook nog eens een investering met een aantrekkelijk rendement. In vergelijking met de spaarrentes is het vele malen aantrekkelijker om uw geld te investeren in een tweede huis voor eigen gebruik of de verhuur. De enige kosten die u heeft zijn de onderhoudskosten van de woning en de parklasten. Wilt u de woning na enkele jaren verkopen? Dat is geen probleem. De villa's en appartementen van Marina Resort Leukermeer zijn waardevast en hebben een gezonde waardeontwikkeling.

Kies voor een duurzame woning

Als u ook overweegt om een duurzame vakantiewoning aan te schaffen, is Marina Resort Leukermeer de ideale plek. De appartementen en woningen zijn op een zo duurzaam mogelijke manier ontworpen, waardoor u lang plezier heeft van een woning op Marina Resort Leukermeer en er weinig onderhoud is vereist. Ook de herbruikbare materialen in de woningen zijn prettig voor het milieu. Wanneer u besluit hier een woning aan te schaffen weet u zeker dat u een zorgeloze investering doet en u lang kunt genieten van de woning.

 
Zorgeloos investeren

Meer informatie ontvangen

Na het lezen van deze blog besloten dat u wilt investeren in recreatief vastgoed? Neem contact op met de adviseurs van Marina Resort Leukermeer voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan voor u klaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

 

Bekijk ook onze andere blogs ↓