1. Beleggen in recreatief vastgoed
  2. Voorkom negatieve rente over uw spaartegoeden
  3. Volledige of gedeeltelijke verhuur

Alternatief voor sparen

U zoekt een alternatief voor sparen omdat uw spaargeld bij een bank vrijwel niets meer oplevert. Sterker nog, het spook van de negatieve rente waart ook rond in Nederland en is zelfs al realiteit. In 2021 gaat de Rabobank en de ING een negatieve rente rekenen van 0,5% over rekeningen met meer dan €250.000 en de ABNAMRO over rekeningen met meer dan €500.000. Uw spaargeld kan u dus geld kosten. Daarom is het de hoogste tijd om een goed alternatief te zoeken voor uw spaargeld. Allereerst moet u zich afvragen of u het geld nodig heeft. Voor bijvoorbeeld dure reparaties aan uw woning, een nieuwe auto of een wereldreis. In dat geval is het beter om te kiezen voor een spaarvorm waarbij u nog wel zelf de beschikking heeft over uw spaargeld of waarbij uw geld niet voor lange tijd vaststaat, zoals een spaardeposito.

Investeren op een vakantiepark
 

Alternatief voor sparen

Gemakshalve gaan we er nu vanuit dat u uw geld voor een langere tijd kunt missen en dat het de bedoeling is dat uw spaargeld geld opbrengt. U zou dan kunnen overwegen om te gaan beleggen, maar dan heeft u weinig zekerheid dat u uw ingelegde geld ook weer terug krijgt. Als de aandelenkoers flink onderuitgaat, kan u dat (veel) geld kosten. Wilt u meer zekerheid? Dan is het investeren in een recreatiewoning een prima alternatief voor sparen. Bij de aankoop van een vakantiewoning investeert u uw (spaar)geld in recreatief vastgoed. Het leuke van een recreatiewoning is dat u deze kunt verhuren. Uiteraard moet de huurder betalen voor het gebruik van de woning en dit zijn voor u de inkomsten uit de verhuur. Deze verhuurinkomsten zijn – na aftrek van de kosten die gemaakt moeten worden voor het onderhoud e.d. van de woning – het rendement op uw investering.

Vraag de brochure aan

Hoogte van het rendement

De hoogte van het rendement is afhankelijk van enerzijds de kosten en anderzijds de hoogte van de verhuuropbrengsten. Hoe vaker uw vakantiehuis wordt verhuurd, hoe meer geld dit zal opleveren. Bij Marina Resort Leukermeer heeft u de keuze tussen volledig verhuren, deels verhuren of volledig eigen gebruik. Kiest u voor deels verhuren? Dan heeft u nog meer plezier van uw investering. U kunt dan namelijk zelf ook vakantie vieren in uw tweede huis. 

De verhuurmogelijkheden

Investeren versus banksparen

Banksparen of investeren in recreatief vastgoed, wat is wijsheid? In beide gevallen ligt uw geld vast. In het geval van investeren in vastgoed zit het vast in stenen. Bij banksparen staat uw geld vast op een geblokkeerde rekening bij een bank. De opbrengst van uw geld is bij banksparen vooraf bepaald. De rente is vastgelegd en zal tussentijds niet veranderen. Bij investeren in recreatief vastgoed is de opbrengst afhankelijk van de verhuurinkomsten. Daarnaast moet u ook geld reserveren voor het onderhoud van de woning, u maakt ook kosten. Daar staat tegenover dat u een eigen plek heeft om een vakantie of lang weekend door te brengen. Een recreatiewoning kunt u – als u uw geld weer nodig mocht hebben – altijd weer verkopen. Een bankspaarrekening is tussentijds wel opzegbaar, maar dat kost u altijd geld in de vorm van inkomstenbelasting en revisierente die u moet betalen.

Heeft u interesse in het kopen van een recreatiewoning als alternatief voor sparen? Marina Resort Leukermeer heeft diverse typen woningen te koop. Deze woningen moeten nog gebouwd worden en zijn daarmee een goede investering voor uw spaargeld. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer +31654697271. Geeft u de voorkeur aan een persoonlijk gesprek, dan kunt u een bezichtiging inplannen. Onze verkoper maakt dan graag tijd voor u om uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden door te nemen.

Neem contact met ons op

Bekijk ons aanbod

16 Objecten